Ana SayfaBilgelikBilge’lerTEFEKKÜRLER OLSUN ! MEHMET GENÇ HOCA BÜYÜK MÜTEFEKKİR...

TEFEKKÜRLER OLSUN ! MEHMET GENÇ HOCA BÜYÜK MÜTEFEKKİR…

Tek tek çok değerli Türkler var. Ama kolektif olarak bilgi motivasyonuyla hareket eden bir sosyal grup henüz oluşmuş değil bence.  Ama oluşacak, yoksa bu dünyada yaşayamayız. MEHMET GENÇ Hoca..

Barkan’ı bir bilim adamı olarak tek gördüm dedim,ondan sonra da görmedim.İşi bilgi olan bir grubun oluşması lazım,bu hâlâ yok. MEHMET GENÇ

Bugünkü toplumsal yapımızın ortaya orijinal bir düşünce koyma şansı çok zor. MEHMET GENÇ Hoca

İlimi gerçekten isterse insan, ancak ulaşabilir. Barkan öyleydi, gecesi gündüzü araştırdığı konu ile yaşamaktan ibaretti. MEHMET GENÇ Hoca

Barkan, ilimden başka bir kaygı taşımıyordu.İlim istemek için hakikaten onunla hemhâl olmak, fenafil ilim olmak gerek. MEHMET GENÇ Hoca

Barkan böyleydi, bilmediklerini kendi gayretiyle bilmek isteyen, araştıran bir insandı. Onun için gece gündüz çalışıyordu. MEHMET GENÇ Hoca

Bilginin sınırlarında dolaşmak lazım, akıncı gibi, meçhule doğru… MEHMET GENÇ Hoca

By Bilge Tonyukuk Enstitüsü zaman: Şubat 10, 2018

“Türkiye’de ilmin kendiliğinden bir kıymeti yoktur, sadece siyaset veya sermayeyle ilişkilendiğinde, bu iki güce yaradığında birazcık kıymeti olur.”

“Marx, Kant, Smith gibi adamlar ellilerinden evvel ölselerdi elimizde hiç büyük eserleri olmazdı. Bunlar asıl eserlerini hep elli yaştan sonra yazmışlardır, kendinizi çok yaşlı saymayın, genç sayın. Herhalde altmış yaşına kadar insan sosyal ilimleri ancak öğreniyor, sonra ciddi eser verebiliyor, gerçi Türkiye’de hep öğreniyoruz zaten”

“Bu üniversiteyi kapattırmamak lazım, Üniversitenin ne olacağı belli değil daha, değil mi? Ne bu felaket geldi yahu, şimdi ne olacak peki Şehir’in durumu? Hakikaten ilim yapmak isteyen bir üniversite idi, ben kütüphaneye ne istediysem aldılar, çok cömert davrandı Şehir. Fakat cömert davranmadan ilim olmaz,”

“Mülkiye Kemalizm’in kalesi ve benim Osmanlı’yla ilgili şeylerimi hiç duymak istemediler, çalışmalarım hakkında yapılmak istenen bir konuşmayı reddettiler,”

leventagaoglu
leventagaogluhttps://www.agaoglulevent.com
Düşünür, Araştırmacı Yazar, Şair. 1983 yılından buyana ihracat profesyoneli olarak çalışan Levent Ağaoğlu, 1997-2001 yılları arasında Hong Kong’da yaşadı; yaklaşan Büyük Asya Yüzyılı’nın ayak seslerini duydu hep. İsmail Gaspıralı’nın “Dil’de, Fikir’de; İş’te Birlik” idealinin peşinde koşarak Türk Evi, Düşünce ve İş Ocağı kitap serileri üzerinde çalışıyor; mütefekkir ve müteşebbis gözlem ve birikimlerini yazıya geçiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


TWITTER

Son Eklenenler