Strateji

ABD ve İngiltere ikilisi yani batılı güçler 19 ve 20.yüzyılda Rusya’yı kullanarak Türkiye’yi ve Avrupa’yı kontrol altında tutmuştur.

Karşı strateji ise Türkiye ve Rusya’nın birlikte davranarak Avrupa ve Amerika’yı kontrol altında tutmaları şeklinde olacaktır.

Bu karşı stratejiye dahil edeceğimiz iki Asyalı güç ise Hindistan ve Çin’dir. Bu durumda, Türkiye, Hindistan Çin ve Rusya batıya karşı birlikte bir oyun stratejisi geliştirme konumundadırlar.

Türkiye’nin Avrupa ile ilgili ilişkisi için ise doğu Avrupa ve Balkanlar alanlarında birlik oluşumunu yavaştan yavaştan uygulamaya başlaması gereklidir.

Çünkü, Türkler, tarihte Avrupa kıtasının Macaristan’a kadar içlerine, Afrika kıtasının en güneyindeki, güney Afrika’ya kadar içine, Asya kıtasının ise doğuda Türkistan Hanlıklarının içine kadar etkinliği olan bir konumdadır. Buraya Hindistan‘ın en güneyine kadar etkinliği olan Babür İmparatorluğunu ve bütün İran coğrafyasında etkinliği söz konusu olan Türkleri kattığımızda, bu durumda oynanacak oyun sahasının genişliği ve derinliği ortaya çıkmaktadır.

Batı yani ABD, İngiltere ve Avrupa, Türklerin ilişkiler ağını kırmak için 24 saat uykusuz çalışmakta ve stratejiler geliştirmektedirler.

Amerika’nın stratejisi, İngiltere’yi yedeğine alarak Avrasya kıtası güçlerini (Avrupa, Türkiye, Rusya, İran, Çin, Hindistan) bölüp yönetmek ve bu şekilde Amerika kıtasının güvenlik ve küresel hegemonyasını güvenceye alarak sürdürmektir.

Avrupa, tarihte artan nüfusunu Amerika’ya boca ederek, boşaltarak akabinde Müslüman nüfusu Balkanlardan söküp atarak, Osmanlıyı parçalayarak ve 1400 sonlarında da Yahudi nüfusu yine İberik Yarımadası‘ndan söküp atarak tarihte, birlikteliği, insanlık birlikteliğini değil, tamamen böl yönet politikalarını esas almış bir düşüncenin temsilcisidir.

Türkiye’nin ise tam tersine birlik ve birliktelik idealleri elindeki en güçlü silahtır.

Levent Ağaoğlu
8 Eylül 2022

leventagaoglu
leventagaogluhttps://www.agaoglulevent.com
Düşünür, Araştırmacı Yazar, Şair. 1983 yılından buyana ihracat profesyoneli olarak çalışan Levent Ağaoğlu, 1997-2001 yılları arasında Hong Kong’da yaşadı; yaklaşan Büyük Asya Yüzyılı’nın ayak seslerini duydu hep. İsmail Gaspıralı’nın “Dil’de, Fikir’de; İş’te Birlik” idealinin peşinde koşarak Türk Evi, Düşünce ve İş Ocağı kitap serileri üzerinde çalışıyor; mütefekkir ve müteşebbis gözlem ve birikimlerini yazıya geçiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


TWITTER

Son Eklenenler