Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the td-cloud-library domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /var/www/vhosts/agaoglulevent.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Eğitim: Singapur ve Türkiye - Levent AĞAOĞLU
Ana SayfaYazılarDış DünyaEğitim: Singapur ve Türkiye

Eğitim: Singapur ve Türkiye

Satır içi resim 2

Satır içi resim 1“Öncelikle, 2015 PISA değerlendirmesinde Singapur’un, çılgın bir performans sergilediğini vurgulayarak başlayayım.

Singapur, 72 rakip içinde, fen bilimlerinde 1 numaralı öğrencilere sahip ülke… Onu, Japonya, Estonya, Tayvan (Taipei) ve Finlandiya takip ediyor.”
“Bu kapsamda çok detay var ve buraya sığmaz ancak bir tek ayrıntı dahi bizi düşünmeye sevk etmeli. O da nedir? Singapur’un 1997-2011 arasında hayata geçirdiği ve yeni ekonomik paradigma hedefine göre şekillendirdiği eğitim felsefesidir:  “Düşünen Okullar, Öğrenen Millet”
İlk 5 ülkenin 3ü (Japonya Estonya Finlandiya) ile aynı Ural Altay dil ailesindeniz. Buradan fırsat çıkar.
Singapur öğrenmeyi millet ve düşünmeyi ise okul ile ilişkilendirmiş.
FENA BİR OYUN KURGULANMIŞ.

Fikir ve Ezber Çelişkisi

İngiliz şeytanlığı Türkiye’de fikir yerine ezberci kodları, Singapur’ da ise fikri ön plana almış.
Halbuki; Singapur’da Çin/Hint/İslam/Malay hepsi birarada iken Türkiye’de de Doğu/Batı/Güney/Kuzey; Balkanlar, Kafkasya, Anadolu, Mezopotamya birarada.
leventagaoglu
leventagaogluhttps://www.agaoglulevent.com
Düşünür, Araştırmacı Yazar, Şair. 1983 yılından buyana ihracat profesyoneli olarak çalışan Levent Ağaoğlu, 1997-2001 yılları arasında Hong Kong’da yaşadı; yaklaşan Büyük Asya Yüzyılı’nın ayak seslerini duydu hep. İsmail Gaspıralı’nın “Dil’de, Fikir’de; İş’te Birlik” idealinin peşinde koşarak Türk Evi, Düşünce ve İş Ocağı kitap serileri üzerinde çalışıyor; mütefekkir ve müteşebbis gözlem ve birikimlerini yazıya geçiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


TWITTER

Son Eklenenler