Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the td-cloud-library domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /var/www/vhosts/agaoglulevent.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Atalar, Dedeler - Levent AĞAOĞLU
Ana SayfaBiyografiAtalar, Dedeler

Atalar, Dedeler

Rumeli kültürü, belki de, geldiği yer ve soy nereden olursa olsun, dîni ne olursa olsun, her kişinin (Kırım tatarı, Yörük, Arnavut, Boşnak, Türkmen, Alevi, Kürt, Çingene, Pomak, Hudayinabit, vs.) ortak yaşamlarda ve asgari müşterekte buluşabileceğine işarettir. Balkan kazanı hep kaynamış, ancak en köpüksüz devrini (görünen o ki) Rumeli Kültürünün en etkin olduğu dönemlerde yaşamıştır.

Evet, Rumeli geçmişte kalmış bir hüzün belki de bir heyecân. Rumeli Kültürü, belki de, temelini Osmanlı’nın siyasi (Roma’ya ve Bizans’a benzer, -laştırmalara dayalı) stratejilerinde bulan bir oluşum…

                                                   Üsküp, 1920

Hamdi Funda                               Şükrü Funda                        Cemal Funda

 

Zekir Aga, Üsküp

Hamdiye Ana; Feleknaz Anneannemin Annesi

Feleknaz Anneannem, Cemal Dedem

Feleknaz Anneannem, kardeşi Fuat dayı ile..

Fadliye babaannem kardeşi Hesna Hanım ile.

Cemal Funda, Üsküp

 

Cemal Funda, Üsküp

Cemal Funda, Üsküp

 

İsmail Kosoğlu, 1870. Ustina, Pazarcık, Filibe

 

Yakup Ağaoğlu, Fevzi Ağaoğlu, Necati Ağaoğlu, Şukran Ağaoğlu, Fadliye Ağaoğlu

Pazarcık, Filibe

Yakup Ağaoğlu, Pazarcık, Filibe

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
leventagaoglu
leventagaogluhttps://www.agaoglulevent.com
Düşünür, Araştırmacı Yazar, Şair. 1983 yılından buyana ihracat profesyoneli olarak çalışan Levent Ağaoğlu, 1997-2001 yılları arasında Hong Kong’da yaşadı; yaklaşan Büyük Asya Yüzyılı’nın ayak seslerini duydu hep. İsmail Gaspıralı’nın “Dil’de, Fikir’de; İş’te Birlik” idealinin peşinde koşarak Türk Evi, Düşünce ve İş Ocağı kitap serileri üzerinde çalışıyor; mütefekkir ve müteşebbis gözlem ve birikimlerini yazıya geçiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


TWITTER

Son Eklenenler