Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the td-cloud-library domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /var/www/vhosts/agaoglulevent.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Avrupa: Türkoloji ve Almanlar - Levent AĞAOĞLU
Ana SayfaYazılarDış DünyaAvrupa: Türkoloji ve Almanlar

Avrupa: Türkoloji ve Almanlar

1-      I.T.Strahlenberg (alman kökenli isveçli)

2-      D.G. Messerschmidt (alman kökenli rus)

3-      E.M. Klements (alman kökenli rus

4-      W.Radloff (alman kökenli rus)

5-    D.A.Klements  (alman kökenli rus)

Kadim Bilgimizin kökü olan Orhun Yazıtlarını arkeoloji ve dilbilimi açılarından çözümleyen yukardaki bilim insanları hep Alman kökenli.

Asya Kazılarını, Ruslar 18.yüzyılda başlattılar. Arkeologlar hep Alman kökenli.

Tonyukuk Anıtı’nın 1897 yılında keşfinin ardından 1899 yılında ilk yayın Rusya’da gerçekleştirilmiştir. Rus Arkeolojisi modernleşmeci Petro’nun eseridir ve Tonyukuk hakkındaki ilk yayın Petro’nun inşa ettiği St. Petersburg kentinde yayınlanmıştır. Modernleşmeci yeni Türk devleti ise Tonyukuk hakkındaki ilk yayını nerdeyse bir asır sonra yayınlamıştır.

Alman kökenli Ruslar kanalıyla disipliner hale gelen Türkoloji aslında Büyük Petro düşüncesidir. Sibiryanın Ruslaştırılmasıma ön hazırlıktır.

Bu manada Büyük Petro ile 2.Mahmud modernizasyonlarını karşılaştırmak lazım.

Büyük Petro, Alman tersanelerinde gizli gizli işçi olarak çalışıp sınai istihbarat da yapmıştı.

Osmanlı Hanedanı bu tarz misyonları neden edinmedi, düşünmedi.
Bir yığın soru var akla gelen .

Rus ve Osmanlı modernizasyonlarını karşılaştırmak lazım.

By Bilge Tonyukuk Enstitüsü zaman: Kasım 20, 2018

leventagaoglu
leventagaogluhttps://www.agaoglulevent.com
Düşünür, Araştırmacı Yazar, Şair. 1983 yılından buyana ihracat profesyoneli olarak çalışan Levent Ağaoğlu, 1997-2001 yılları arasında Hong Kong’da yaşadı; yaklaşan Büyük Asya Yüzyılı’nın ayak seslerini duydu hep. İsmail Gaspıralı’nın “Dil’de, Fikir’de; İş’te Birlik” idealinin peşinde koşarak Türk Evi, Düşünce ve İş Ocağı kitap serileri üzerinde çalışıyor; mütefekkir ve müteşebbis gözlem ve birikimlerini yazıya geçiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


TWITTER

Son Eklenenler